Open Tuindagen 2013

Op 24 en 25 augustus houden we onze jaarlijkse Open Tuindagen.

De volkstuindersvereniging Eigen Tuin uit Haarlem gooit op zaterdag 24 en zondag 25 augustus haar poorten weer wagenwijd open voor een ieder die van tuinieren houdt. Tijdens de Open Tuindagen valt er van alles te beleven op het tuinencomplex aan de Boerhaavelaan 41 in Haarlem.

In en rond de kantine, die voor de gelegenheid zal zijn omgetoverd in Afrikaanse sferen, zullen enkele verkoopkraampjes en een imker staan. Ook is er een kinderknutseltafel en gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Op de zaterdag hebben we live muziek van de formatie Trio Conkoba. Zij zullen een repertoire van klassieke West-Afrikaanse ritmen en melodieën ten gehore brengen met een interessante mix van bijzondere, multiculturele instrumenten.
Over het tuinenpark verspreid staan kraampjes met curiosa en producten uit eigen tuin. Op het plein voor de kantine zijn er ook kramen met o.a. tuinplanten. GGZ inGeest, partner van VUmc, heeft bij ons ook een tuin. Zij presenteert zich met een aparte stand. De imkers van Imkervereniging Haarlem leggen uit hoe het staat met de bijenstand.

Verder natuurlijk veel info over de tuinvereniging en over tuinieren in het algemeen.

Niet alleen inspanning maar ook veel ontspanning tijdens de Open Tuindagen. Eet- en drinkkramen, een groot terras waar het goed toeven is en heel veel kindervermaak.

Het tuinenpark is geopend vanaf 09.00 tot 17.00  uur en de toegang is uiteraard gratis.

 

trio_concoba

Trio Conkoba

De muziek van trio Conkoba brengt de warme klanken van de Indiase Bansuri (bamboefluit) en de West-Afrikaanse Kora (harp) samen, daaraan toegevoegd de verbindende klanken van diverse (melodische) percussie-instrumenten.

Conkoba weerspiegelt een ritme uit West-Afrika, gespeeld bij het verbouwen en oogsten van gewassen. De instrumenten zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe, hout, dierenvellen en kalebassen. Een groot deel van het repertoire leunt op klassieke West-Afrikaanse ritmes en melodieën, andere nummers zijn spontaan in muzikale sessies ontstaan. Tevens laat de rijke invloed uit de Indiase muzikale tradities zich gelden.

De diverse (muzikale) achtergronden van de bandleden zorgen voor een interessante mix. Kees van Boxtel verdiepte zich in de Indiase raga’s, Martin van de Putte leerde Cubaanse en West-Afrikaanse ritmes en Albert Distelbrink wijdde zich aan het repertoire van de kora, voortkomend uit de tradities van de West-Afrikaanse griots (professionele muzikanten die ook nog allerlei sociale functies vervullen).

Rustige melodieuze ballades worden afgewisseld door stevige ritmische dansnummers, met de muziek van trio Conkoba komen werelden samen en kunt U genieten van klanken vanuit eeuwenoude tradities.

  • Albert Distelbrink – Kora
  • Kees van Boxtel – Bansuri
  • Martin van de Putte – Cubaanse en West-Afrikaanse percussie