Geschiedenis

De geschiedenis van “Eigen Tuin” begint al in 1917.

Ongeveer 50 personen  huurden een stukje land, gronden van DE BAKKER, om hun hobby tuinieren uit te oefenen. Wel moesten zij elk jaar weer toestemming vragen aan de eigenaar om door te kunnen gaan. Aan die onzekerheid kwam een einde toen in 1918 het stuk land werd gekocht. Zo werd een coöperatie geboren.

In het jaar 2000 is de coöperatie omgezet in een gewone vereniging met daarbij het omzetten van de statuten en reglementen die aangepast zijn aan de huidige eisen.

Naast het tuinieren heeft de vereniging een dahlia tuin, waar elk jaar een verscheidenheid aan dahlia’s te bewonderen is.

In het verleden zijn met tentoonstellingen vele prijzen gewonnen., o. a. Een penning van de toenmalige Prinses Juliana in 1937,en gouden penningen op de Floriade in 1972 en 1982.

Het complex bestaat uit kavels van 200, 300 en 400 vierkante meters groot.

De tuin vereniging is in de loop der jaren uitgegroeid naar 70 leden. Geen grote vereniging maar heel gezellig.

Wat vroeger een ‘must’ was om groente te kweken om het gezin eten te geven, gaan we nu meer over naar sier- en moestuin. Voor veel mensen is het belangrijk dat je “biologisch verantwoord” groenten kweekt, omdat er veel te veel gespoten wordt.

Voor veel leden een belangrijk aspect van het lidmaatschap is het recreëren, het genieten wat de natuur geeft, een goede lichaamsbeweging en vele contacten met de andere leden.

Kom gerust langs op ons complex, vrij toegankelijk op de paden, en zie wat er allemaal gebeurt.

Het toegangshek is altijd open, zeker in de zomermaanden, van 9 uur ‘s morgens tot 5 uur in de avond.

Misschien kunnen wij zeggen, TOT ZIENS.